Restaurantul cu specific pescăresc din orașul de pe Bega, asediat încă de la deschidere de timișoreni, închis de inspectorii OPC.
Controlul specialiștilor a scos la iveală abateri grave de la igienă. Agentul economic funcționează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale.
https://www.mbanews.ro/milionarul-nascut-la-resita-calin-donca-retinut-de-diicot/
Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare.
Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut.
În urm controlului operativ, inspectorii OPC au aplicat un avertisment și o amendă în valoare de 15 000 de lei. Totodată a fost dispusă oprirea temporară a serviciilor pană la remediere și oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.