Lupta cu dependența de droguri

Impactul mediului online și al rețelelor de socializare asupra viitorului și calității vieții tinerei generații. Maria Grapini: Avem sau nu specialiști?

Impactul rețelelor sociale asupra dependenței de droguri în rândul tinerilor a devenit un fenomen în România. Maria Grapini, fondator AFAR, caută soluții în lupta cu drogurile. Dezbateri intense despre impactul rețelelor sociale asupra dependenței de droguri în rândul tinerilor, la conferința organizată de Asociația femeilor antreprenor din România (AFAR), la Timișoara. Reprezentați ai bisericii, profesori, psihologi, medici, părinți și copiii au dezbătut rolul familiei, educației și a credinței în prevenția consumului de droguri, în rândul tinerilor. Conferința a fost moderată de europarlamentarul Maria Grapini, membru S&D și președinte fondator al AFAR.

,, S-a încercat să se paseze responsabilitatea, este a părinților, este a bunicilor, este a școlii, a cui este? Până la urmă sigur, ca educația este partajată, spunem noi în Parlamentul European. Responsabilitatea părinților nu dispare niciodată. De educație este responsabilă și familia și școala dar și societatea, pentru că până la urmă noi toți trebuie să intervenim să scadă consumul de droguri. S-a desprins din conferință și o să trimit aceste concluzii ministerelor responsabile precum, Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății și cel al Educației. În primul rând, trebuie să vedem de ce apar atâtea droguri pe piață, după aceea cum apar în școli. S-a ridicat problema în conferință că profesorii trebuie să facă de toate, de la statistică până la paza școlii că nu mai au paznici. Din punctul meu de vedere și din ce s-a descris astăzi la conferință trebuie o reorganizate totală. Asociația Femeilor Antreprenor, a cărui președinte fondatoare sunt, dar eu sunt și umanistă și nu pot să nu mă gândesc la efectul asupra oamenilor, ia atitudine ” a susținut Maria Grapini.

https://www.mbanews.ro/politist-local-baut-si-drogat-la-un-pas-de-a-provoca-o-tragedie-video/

Europarlamentarul, Maria Grapini, a ridicat o problemă esențială în ceea ce privește locurile de tratament și mai mult, cine oferă sprijin de specialitate celor care vor să scape de dependența de droguri.

,,Avem generații de tineri, de copii, care consumă droguri de la 12, 13 ani. E clar vorbim despre o boală. Cine îi tratează?
Din punctul meu de vedere nu sunt suficienți specialiști în România și o să pun această întrebare în concluziile pe care le voi adresa. Avem sau nu avem specialiști? S-a ridicat și problema faptului că nu există spitale, locuri în care aceste persoane să fie tratate, nu amestecate cu toate bolile dintr-un spital general și pe lângă spații pe care, da, putem să le construim poate și voluntar, noi oamenii de afaceri, dar dacă nu avem acolo specialiști am construit degeaba. Acesta este un punct important pe care îl va cuprinde memoriul pe care o să-l trimit eu, în numele AFAR” transmite Maria Grapini, membru S&D.

Conferința de la Timișoara a marcat deschiderea unei lungi serii de întâlniri în care vor fi dezbătute probleme legate de droguri.

,,M-am simțit onorată că moderez această conferință și dacă nu s-a reținut, este prima conferință, dar o să fie un ciclu de conferințe, pentru că eu cred că trebuie să le repetăm public și să le facem,cu elevi pe diferite vârste, cu studenți, astfel încât să arătăm tuturor cum poate ajunge un om care se droghează” a conchis umanista.

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Lasă un răspuns