Restaurantul La Vida, administrat de Jasmine Residence Construct SRL, a fost sancționat drastic de autorități pentru produse expirate, insecte în bucătărie și lipsa autorizațiilor
Un restaurant din Giroc a fost închis după ce inspectorii sanitar-veterinari și pentru siguranța alimentelor au descoperit o situație alarmantă. În urma controlului, unitatea a fost sancționată cu amenzi în valoare de 8.000 lei, iar activitatea a fost suspendată temporar până la remedierea deficiențelor grave constatate.
Spațiul în care se preparau și depozitau alimentele era profund neigienizat. Echipamentele frigorifice erau nefuncționale, cu scurgeri de apă în interior, iar congelatoarele prezentau urme de scurgeri sangvine provenite din produse animale depozitate incorect. Ustensilele de lucru erau improprii, neprofesionale, iar coșurile de colectare a deșeurilor erau fără capac și pedală, facilitând astfel contaminarea mediului alimentar.
În blocul alimentar au fost identificate insecte vii și moarte, în special muște. În imediata vecinătate a spațiului de gătit erau depozitate mobilier, scaune și alte obiecte nealimentare, încălcând normele de siguranță alimentară.
Produsele depozitate în unitate nu aveau niciun fel de etichetare sau element de identificare, fiind astfel imposibil de stabilit conformitatea lor. Mai grav, o parte dintre acestea aveau data limită de consum depășită, deci erau expirate
Inspectorii au decis oprirea definitivă de la comercializare a peste 23 de kilograme de produse neconforme, care au fost retrase din circuitul consumului uman.
Pe lângă problemele de igienă, operatorul economic nu deținea nici Autorizație sanitar-veterinară (DSVSA), nici acord de funcționare emis de Primărie, funcționând astfel ilegal. Totodată, instrumentele de măsurare utilizate pentru produsele oferite consumatorilor nu erau verificate metrologic.
Inspectorii au mai constatat și o practică comercială înșelătoare. În meniu apăreau ingrediente precum parmezan sau smântână, însă în realitate se foloseau produse substitutive, precum brânză dură de slabă calitate și amestecuri pe bază de grăsimi vegetale.
„Mizeria, prezența insectelor vii și moarte, produsele cu data limită de consum depășită NU au nicio justificare. Măsurile sunt și vor fi ferme, indiferent de numele sau mărimea operatorului economic”, au transmis autoritățile.
Activitatea restaurantului a fost suspendată temporar, până la remedierea tuturor deficiențelor identificate.
Citește: Biciclistă la spital după ce a fost spulberată de o autoutilitară, la Timișoara