32 de migranti din Pakistan și India depistați încercând să treacă fraudulos vama cu Ungaria.VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, 32 de cetăţeni din Pakistan și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Șoferul, cetățean român, este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

,,În data de 07.09.2023, în jurul orei 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 20 de ani. Tânărul conducea o autoutilitară înmatriculată în Polonia și transporta, conform documentelor, instalații sanitare cu destinația Italia.

https://www.mbanews.ro/muncitor-cautat-de-pompieri-dupa-ce-un-mal-de-pamant-s-a-surpat-peste-el/

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, într-un locaș special amenajat treizeci și doi cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, intrați legal pe teritoriul României. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei” transmit reprezentanții ITPF Timiș.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini. De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

Lasă un răspuns