36 de răniți in urma unui carambol pe M1, Ungaria. Furtuna de nisip a facut prăpăd

Carambolul in care au fost implicate 43 de autoturisme s-a petrecut la ora 14:25, din cauza vizibilității reduse provocata de o furtuna de nisip, pe M1 la kilometrul 30, în zona Mány în direcția spre Győr. 

 

32 de autoturisme, patru dube și sase camioane au fost distruse. In urma impactului, 19 mașini, o dubă și un camion au luat foc. 36 de persoane au fost rănite, printre care si copii, o persoană este in stare foarte gravă și alte 13 in stare gravă.

Patru elicoptere au aterizat in apropiere de locul unde s-a petrecut carambolul si au preluat răniți in stare grava pe care i-a transportat la spitalul din Budapesta. La fata locului au ajuns mai multe ambulante a caror misiune a fost îngreunată din cauza furtunii de nisip.

Autostrada M1 a fost închisă pe ambele sensuri.

 

UPDATE: TREI ROMANI IMPLICATI, UNUL IN STARE GRAVA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat ca in urma in accidentul din Ungaria, sunt implicati trei romani.

,,Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapestaîn care au fost implicate mai multe autovehiculeReprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență.” se arata in precizarea MAE.

 

Lasă un răspuns