A murit Silvio Berlusconi!

Silvio Berlusconi a murit în această dimineață, la ora 9:30, la spitalul San Raffaele din Milano, unde copiii și fratele său s-au deplasat de urgență după ce situația medicală s-a înrăutățit.

De patru ori prim-ministru, fondator al Forza Italia și al unui imperiu de televiziune care a modelat imaginația națională timp de peste 20 de ani.

În aprilie, Berlusconi a fost tratat pentru o infecție pulmonară care avea legătură cu leucemia cronică cu care a fost diagnosticat. Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat în ultimele luni, iar îngrijorarea a crescut în ultimele ore. Mai mulți membri ai familiei sale s-au deplasat luni dimineață la centrul medical.

Un miliardar extravagant, magnat al mass-mediei, Berlusconi a ajuns la putere pentru prima dată în 1994 și a condus patru guverne până în 2011.

El a condus partidul de centru-dreapta Forza Italia, care a intrat în coaliție sub conducerea prim-ministrului Giorgia Meloni după alegerile din septembrie, când a fost el însuși ales în Camera superioară a Italiei, Senatul.

Lasă un răspuns