Alarma de incendiu la spitalul de copii, “Louis Turcanu”, din Timisoara VIDEO

Momente de panica sambata dimineata la Spitalul de Copii ,,Louis Țurcanu” din Timisoara. Un apel la 112 anunta ca in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva sunt degajari de fum provenite de la aparatul RMN. La fata locului s-au deplasat de urgenta mai multe echipaje de pompieri care au activat Planul Rosu de intervenție.

,,În data de 03.12.2022, ora 07:37 am fost solicitați să intervenim în urma unei degajări de fum la Spitalul Louis Țurcanu, secția Pediatrie.
La locul evenimentului au fost trimise următoarele forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara:
O autospecială de primă intervenție și comandă, trei autospeciale de stingere, 2 autoscări mecanice, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, cu 28 de subofițeri. În urma recunoașteri fumul provenea de la aparatul de R.M.N. situat la paterul clădirii. La ora 7:45 de minute a fost activat Planul Roșu de Intervenție” au transmis reprezentantii ISU Timis.

45 de copii internați in saloanele situate la primul si al doilea etaj al spitalul au fost evacuate alaturi de 42 de adulti, toti apartinatori ai micilor pacienti. Din fericire nimeni nu a fost ranit. 35 de minute mai tarziu Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat. Reprezentantii aparatului RMN fac verificari pentru a vedea ce anume s-a intamplat. Se pare ca de vina pentru incident ar fi un senzor de evacuare a heliului care s-a activat peste noapte.Aparatul a fost achiziționat de Primaria Timisoara. Saptamana trecuta s-au facut primele testele iar personalul medical urma sa fie instruit in perioada urmatoare.

,, Un aparat nou a avut o setare care a constatat că trebuie evacuat heliu. Țeava de evacuare era în dreptul unor orificii de aerisire a secției de Anestezie și Terapie Intensivă. Prezența heliului arata ca un abur, mirosea putin a ars, evident ca ne-am alertat. Am chemat serviciul tehnic să vedem dacă e o chestiune tehnică sau e o treabă firească. Aparatul nu a fost folosit niciodată, e un aparat nou abia a făcut probele săptămâna trecută” sustine Mihai Gafencu, directorul medical al Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara.

Pacientii au fost mutati din nou in saloane unde primesc in continuare tratamentul pentru care au fost internați. In urma cu 3 luni, un alt incendiu la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara declansa Planul Rosu de Interventie. Si atunci au fost evacuati zeci de micuti internati.

 

 

Lasă un răspuns