Apar probleme în coaliția de guvernare, din Austria, dupa votul împotriva României! Verzii sunt foarte supărați pe partidul cancelarului Nehammer

În urmă cu cateva zile, încă se făceau eforturi pentru a trece cu vederea diviziunile profunde din cadrul coaliției. Acest lucru s-a terminat acum. Votul împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen a pus coaliția într-o poziție foarte dificilă. Verzii sunt foarte supărați pe cei din partidul cancelarului  Nehammer si al ministrului de interne de la Viena.

Citeste si: In timp ce Europa decide aderarea României in spatiul Schengen, in vămile dim vestul țării, coloanele de masini se întind pe 5 km

Deși vicecancelarul Verzilor, Werner Kogler, și liderul partidului Verzilor, Sigi Maurer, au păstrat tăcerea vineri. Ministrul verde al justiției a subliniat la Bruxelles că partidul său nu a susținut votul. Chiar înainte de întâlnirea decisivă de joi, vicecancelarul Kogler a încercat să sondeze diferitele poziții cu Karner. Cu toate acestea, fără succes. Karner și-a pus casca de oțel și a mers mai departe. Verzii au încercat să scape de responsabilitate, pe Twitter, deputatul Michel Reimon a explicat că fiecare ministru a fost liber în decizia sa atunci când a votat la Bruxelles. Prin urmare, Verzii nu au avut nicio influență asupra lui Karner. 

Foto: Facebook  Alexander Van der Bellen

Pentru această decizie, ÖVP primește, de asemenea, critici din partea președintelui federal Alexander Van der Bellen. Șeful statului regretă “extraordinar de mult” acest comportament. El recunoaște că Austria se află într-o situație dificilă din cauza afluxului de migranți.

“Dar legătura dintre această problemă și aderarea României și Bulgariei la Schengen, trebuie să mărturisesc, din păcate, că nu o văd.” Alexander Van der Bellen

Potrivit președintelui austriac, blocada Schengen nu reprezintă o soluție la problema migranților și face apel la dialog.

“Regret profund decizia guvernului austriac de a bloca aderarea #Schengen a României și Bulgariei. Este adevărat că Austria se află într-o situație dificilă din cauza numărului foarte mare de solicitanți de azil. Dar blocada Schengen nu contribuie la o soluție. Dimpotrivă, economia austriacă este acum amenințată cu amenzi ca urmare a contramăsurilor românești. Nu putem face față provocărilor din domeniul zborului și migrației decât împreună cu partenerii noștri din UE. Sper că o soluție prin dialog este posibilă în curând”, a transmis pe Twitter Alexander Van der Bellen.

Lasă un răspuns