Cu toții știm că Timișoara are un spirit de echipă. Orice timișorean și timișean a trăit cel puțin o dată emoția unui meci pe stadionul Dan Păltinișanu, cu mii de voci, mii de pași și mii de pase.
După 60 de ani, stadionul și-a închis porțile, în 2022 din cauza degradării. De-a lungul anilor s-au auzit promisiuni electorale ale PSD și PNL dar nu s-a întâmplat nimic. Alte,stadioane din țară au primit finanțare înainte Timișoarei, de exemplu Craiova și Târgu Jiu.
Un stadion doar când vor unii
Stadionul Dan Păltinișanu are un drum aparte. Chiar dacă acum știm că urmează să se ridice un nou stadion, nu putem să trecem cu vederea ultimii 10 ani în care s-au promis multe și nu s-a făcut nimic.
PSD și PNL au spus că s-au blocat constant la nivelul birocrației, acte care erau sau nu erau fie din partea CJ Timiș fie din partea Guvernului.
Ceea ce e cu adevărat interesant este că PSD și PNL au stat ani de zile la guvernare împreună, și atunci te întrebi dacă erau la guvernare împreună de ce dura așa de mult să ajungă de la Timișoara la București o hârtie într-o era digitală? Dar ne mai putem întreba cine avea cu adevărat ceva de pierdut sau câștigat dacă stadionul nou se construia?
Dacă nu ne dați, facem noi
Anul acesta Dominic Fritz a început să construiască Arena Eroii Timișoarei, cu bani din bugetul local. De ce? În primul rând pentru că era nevoie, iar interesul statului pentru acest oraș vine doar când trebuie să colecteze taxele. Timișoara avea nevoie de un stadion, o investiție care aduce un plus orașului și sportului din județ. În al doilea rând, un stadion nu înseamnă doar fotbal, un stadion înseamnă și evenimente culturale sau concerte de mare amploare, lucru care lipsește județului și orașului. Șantierul de pe calea Buziașului arată astăzi foarte bine. Pe zi ce trece Arena Eroii Timișoarei se ridică. Încă din prima zi proiectul crește pentru că se muncește și se vede că se fac toate demersurile ca el să fie construit cât mai bine și cât mai eficient.
Ce înseamnă, de fapt, Arena Eroii Timișoarei pentru noi?
Pentru timișoreni, Arena reprezintă puterea unei comunități unite și determinate. Este un semn de respect față de cetățeni și de ascultare a dorințelor lor, dar și o declarație că atunci când se vrea, se poate.
Proiectul pe care Dominic Fritz îl materializează era doar un vis pentru mulți timișoreni, dar acum prinde viață printr-o administrație locală dedicată.
Raoul Trifan, senatorul USR de Timiș, a solicitat de nenumărate ori fonduri guvernamentale pentru Dan Păltișanu.
Timișoara are nevoie de o reprezentare mai puternică la nivel național, de parlamentari care să aducă resurse de la București pentru prioritățile comunității.
O voce dedicată Timișoarei. Dominic Fritz nu poate duce această luptă singur.
Pe listele parlamentare ale USR Timiș se află oameni cu experiență locală, mulți dintre ei fiind foști consilieri care au contribuit activ la dezvoltarea Timișoarei și a județului Timiș.
Ceea ce au realizat la nivel local pot face și mai eficient la nivel național.
Practicile bune aplicate în Timișoara pot ajunge în sfârșit la București, însă doar cu sprijinul și voturile timișenilor.