CJT a finanțat dotarea cu echipamente medicale pentru 5 spitale din judet

Spitalele din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Deta au primit în acest an aproape 1,1 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale noi. Un defibrilator cu monitor, un videoureteroscop flexibil performant și un monitor fetal se numără printre cele cumpărate de spitale.

Anul acesta, Consiliul Județean Timiș a alocat spitalelor 1,1 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale noi de care beneficiază unitatile sanitare  din Jimbolia, Sânnicolau Mare, Făget, Lugoj și Deta.

Banii provin din fonduri publice, în cadrul schemei de minimis pentru anul 2022, fiind vizate unitățile sanitare locale aflate în subordinea orașelor și municipiilor din județ.

Astfel, Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” din Jimbolia a beneficiat de 240.000 de lei, sumă din care a achiziționat un videoureteroscop flexibil performant și componentele aferente.

Spitalul din Sânnicolau Mare a beneficiat de aproape 200.000 de lei. O suma frumușică din care a reusit sa cumpere, o sondă cord, ECG (IEC Field upgrade), electrocauter și un aparat de litotripsie pneumatic.

Spitalului Orășenesc Făget i-au revenit 168.000 de lei și a achiziționat un defibrilator cu monitor, radiocauter cu electrozi și pensă bipolară, electrocardiograf, monitor fetal, negatoscop standard dublu, o lampă examinare cu halogen și un lavoar aseptic monopost.

Spitalul Municipal din Lugoj a primit suma de 221.000 din care a cumparat șase nebulizatoare, un audiometru de diagnostic și lămpi scialitice de operații.

Cu 256.000 de lei spitalului Orășenesc a achizitiinat un turn laparoscopie full HD, o hotă microbiologică MSC800, un holter EKG și un monitor fetal.

Finanțarea s-a realizat în condițiile și cu respectarea procedurilor și a contractului-cadru, aprobate prin hotărâre a Consiliului Județean Timiș. Spitalele au înaintat documente justificative, conform ghidului, pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate.

Lasă un răspuns