Coșmar pentru Putin

Cinci regiuni importante ale Rusiei au votat pentru independență în cadrul unui referendum.Este vorba despre Koenigsberg (regiunea Kaliningrad), Ingria (regiunea Leningrad), Kuban (regiunea Krasnodar), precum și Siberia și Urali. 

Organizatorii referendumului raportează că 5,6 milioane de persoane au participat la vot, care a avut loc pe pagina de internet referendum2023.site.

În toate aceste regiuni, majoritatea celor care au votat au fost în favoarea independenței.

În Koenigsberg, 72,1% dintre participanții la referendum au susținut separarea de Rusia, în Urali – 68,2%, în Ingria – 66,2%, în Siberia – 63,9%, în Kuban – 55,7%.

Rezumând rezultatele votului, organizatorii au remarcat că ideea separării de Federația Rusă este înrădăcinată în mintea popoarelor, iar autoritățile ruse se tem de cetățenii liberi și de opiniile lor.

De asemenea, se subliniază că organizarea unui referendum este doar primul pas pe calea către autodeterminare și independență.

Reamintim că lansarea de referendumuri online în regiunile rusești de mai sus a fost cunoscută la 1 februarie.

Acest lucru a fost anunțat de organizatori în cadrul „Forumului Post-Rusia” desfășurat în incinta Parlamentului European. Potrivit acestora, votul va demara procesul de secesiune teritorială, politică și economică de Moscova.

Zilele trecute, Vladimir Putin, a admis posibilitatea prăbușirii Rusiei în viitor.

Lasă un răspuns