Criza de benzina in Ungaria VIDEO

Penuria combustibilului se adâncește, in tara vecina. Benzinăriile din Ungaria fara carburanțiAstazi șoferii din Ungaria nu au putut alimenta benzina, la pompe. Au fost dificultăți inclusiv cu alimentarea motorinei, pentru care șoferii au creat cozi interminabile.

Aceste probleme se datorează, în parte, unei cereri crescute create de decizia Guvernului de la Budapesta de a plafona preţul carburanţilor, cu scopul de a reduce impactul inflaţiei asupra consumatorilor. Companiile petroliere insa nu au reusit sa faca fata cererii. Aproximativ un sfert din benzinăriile din Ungaria, inclusiv cele deținute de compania petrolieră de stat nu mai au benzina la pompe. Criza se resimte si in ceea ce priveste alimentarea cu Diesel. Benzinăriile anunta rand pe rand, ca sunt cu stocul aproape de final.

Acolo unde astazi s-a gasit motorina de calitate superioară si implicit mai scumpă, șoferii au format cozi interminabile. Doar ca odata ajunsi la pompa au avut parte de o surpriza uriasa. Nu au putut alimenta mai mult de 5 litri. Totodata camioanele nu pot alimenta mai mult de 100 de litri, iar șoferii mașinilor înmatriculate pe firma nu mai pot achiziționa carburant la prețurile plafonate.

Guvernul condus de premierul Viktor Orban a introdus plafonarea preţului carburanţilor în luna noiembrie a anului trecut dar problemele apărute pe partea de aprovizionare au forţat executivul de la Budapesta să reducă amploarea schemei de plafonare. Inca de saptamana trecuta in presa maghiara au aparut declaratii din partea Guvernului de la Budapesta care anunțau că Ungaria va putea să menţină preţurile plafonate la carburanţi si dupa 1 ianuarie 2023 numai dacă livrările de petrol rusesc via conducta Drujba vor continua fără întrerupere iar rafinăria companiei petroliere de stat de la Száhahalombatta va funcţiona în continuare.

One thought on “Criza de benzina in Ungaria VIDEO

Lasă un răspuns