Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj cu ocazia comemorării a 33 de ani de la Revoluția Română: “Eroii nu se uită niciodată! Ei au fost cei care au deschis un nou drum pentru România!”

Pe 17 decembrie 1989, bravii cetățeni ai Timișoarei au aprins “scânteia” Revoluției. A fost ziua în care au căzut primii eroi în confruntările cu forțele de represiune ale regimului comunist. Solidari cu gestul eroic al timișorenilor, în Arad, în București, în mai toate orașele țării, oamenii au ieșit și ei în stradă și au strigat, printre gloanțe: “Ajunge!”, împreună reușind să doboare muntele totalitarismului.

Cu ocazia comemorării a 33 de ani de la Revoluția Română din 1989, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a transmis un emoționant mesaj:

“Eroii nu se uită niciodată!

Au trecut 33 de ani de la momentul în care Timișoara își plângea primii morți, oameni nevinovați care au crezut în libertate. Se cuvine să-i cinstim, să plecăm capul în fața jertfei lor, să ne rugăm să aibă odihnă veșnică. Ei au fost cei care au deschis un nou drum pentru România și oricâte neplăceri am avea astăzi, să nu uităm nici măcar o secundă că le datorăm libertățile pe care le avem acum. Pentru ce nu avem încă, este datoria noastră să luptăm!

Am trăit acele zile de decembrie în Timișoara și pot spune că este imposibil să uiți determinarea protestatarilor, unitatea populației! Vreau să mulțumesc încă o dată revoluționarilor care au supraviețuit, răniților dar și tuturor timișorenilor care au ieșit masiv pe străzile Timișoarei!

Mi-aș fi dorit ca, la 33 de ani de la sângele vărsat de sute de români, să fi putut să oferim, în memoria eroilor, tuturor românilor, o viață mai bună, mai sigură și să fi avut o solidaritate puternică, bazată pe valori!

Este de datoria celor care conduc țara să pună în fapte năzuințele celor care și-au dat viața pentru libertate, dreptate și respectarea valorilor!

Sincere condoleanțe familiilor care au pierdut persoane dragi în timpul Revoluției și le spun tuturor românilor să nu-i uite pe acești Eroi care au pus, mai presus de viața lor, libertatea!

Dumnezeu să-i odihnească!”.

 

Lasă un răspuns