Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a organizat, la Timișoara, conferința “Sănătatea, o prioritate națională, drepturile pacienților”

O luptătoare și o susținătoare permanenta a drepturilor pacienților și a asigurării unor condiții decente in tratarea bolnavilor în spitale, prin intervenții extrem de tranșante în Parlamentul European, europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a organizat cu succes conferința “Sănătatea, o prioritate națională, drepturile pacienților”. Alături de Asociația Județeană pentru Protecția Pacienților Timiș dar si de reprezentanți ai sistemului medical s-a incercat găsirea de soluții la problemele de care, nu de puține ori, se lovesc bolnavii din țara noastră.

Maria Grapini Europarlamentar

 

“Cred că sănătatea este o politică de stat și avem nevoie urgentă de prevenție și de îmbunătățirea asistenței sanitare. Am decis, în aceste condiții, să organizez, împreună cu Asociația pacienților, această dezbatere publică la care să participe toate părțile implicate în sănatate, dar și cei care trebuie să fie beneficiari ai politicilor de sănatate, și anume, pacienții!”, a sustinut eurodeputatul Grapini, coorganizator al evenimentului.” Maria Grapini Europarlamentar

Tematica evenimentului a fost structurată în cinci părți, conținând cinci întrebări care au fost dezbătute de catre specialistii in domeniu;

1. Care sunt SIMPTOMELE DE LONG COVID la ce trebuie să fie atenți cei care au trecut prin boală?
2. Ce sunt INFECȚIILE NOSOCOMIALE, cum le recunoaștem și cum pot fi eradicate din spitalele?
3. Care sunt măsurile concrete adoptate de Statul Român, pentru PREVENȚIA și MONITORIZAREA sănătații românilor, dacă este o lege specială adoptată în acest sens și norme de aplicare?
4. Cum este prezentată și susținută POLITICA DE SĂNĂTATE a românilor, în PARLAMENTUL EUROPEAN?
5. Care sunt măsurile luate pentru asigurarea confortului termic al bolnavilor ce vor fi internați în spitalele publice din județul Timiș, în iarna 2022-2023?

,,Vrem să dăm oportunitatea pacienților din județul Timiș să interacționeze cu medicii și factorii implicați în gestionarea sănătății publice, să creeam un dialog referitor la provocările apărute în domeniul sănătății cu scopul de a consolida o relație de încredere între medic și pacienți” Mirela Sas, Presedinte AJPP Timis

Reputatul medic infecționist din Timisoara, Virgil Musta, a indemnat populația să fie mult mai atenta la prevenția bolii.

,, Sănătate intotdeauna a fost o prioritate și ar trebui să fie o prioritate, însă din păcate nu intotdeauna si-a îndeplinit acest rol. Întâlnirea cu pacienții, discuția despre legislația din sănătate, discuții despre pandemia care tocmai a trecut și care a lăsat și încă lasă urme importante în societate sunt bune de rememorat și discutat. Eu cred că aici vorbim de un cumul de factori. E si factorul politic dar este și factorul individual. Dacă noi am vrea am putea să avem grijă de sănătatea noastră. De fiecare dată preferăm ca să avem grijă de alte lucruri și să avem alte priorități decât sănătatea. Acesta se vede foarte clar în diferite momente de criză sanitară prin care trece țara noastră și în care, noi individual, nu am fost în stare să avem grijă de sănătatea noastră sau nu am știut ce măsuri să luăm.”  Virgil Musta

Asociația Județeană pentru Protecția Pacienților Timiș se adaptează noii situații actuale și-și propune să protejeze în continuare drepturile pacienților și să-i informeze corect despre drepturile prevăzute de lege pe care aceștia le au cu privire la produsele și serviciile de sănătate promovate în România și în Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns