Focuri de armă pe Aeroportul din Chişinău

Focuri de arma, Chisinau

Un incident armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin a deschis focul, ucigând două persoane, atacatorul a fost în cele din urmă capturat.

Un bărbat care a sosit cu un zbor din Turcia a deschis focul şi s-a baricadat ulterior într-o încăpere a aeroportului. Iniţial, cel puţin un poliţist de frontieră a fost rănit, iar aeroportul a fost evacuat şi unitatea specială a poliţiei a intervenit.

Citește și: Primele imagini din apartamentul dublei crime. Copiii victimelor, îngenunchiați de durere

Este vorba despre un cetăţean străin căruia i-ar fi fost refuzată intrarea în ţară. În timp ce acesta era condus pentru efectuarea formalităţilor de returnare din ţară a reuşit să deposedeze de armă un poliţist de frontieră.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat că atacatorul este un cetățean al Tadjikistanului în vârstă de 43 de ani. Acestuia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale pentru efectuarea formalităţilor de returnare, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. Totodată, un pasager a fost rănit.

La Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc un incident armat în care unui cetăţean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoţirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui poliţist de frontieră şi a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat şi încătuşat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuaţi din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situaţiei la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea şi ordinea publică la aeroport”, a comunicat Ministerul de Interne.

Lasă un răspuns