Institutul Regional Oncologic din Timișoara devine realitate

Institutul Regional de Oncologie, care va fi amenajat Calea Torontalului, a primit oficial finanțare, după ce ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a semnat la Timișoara contractul de finanțare.
Viitorul spital va fi ridicat pe scheletul de clădire destinat inițial Spitalului Municipal, de pe Calea Torontalului.

Contractul, în valoare de aproximativ 197 milioane de euro, a fost semnat de Ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș.
Prin implementarea acestui proiect, se preconizează a se rezolva importante nevoi în domeniul sănătății publice din zona de vest a țării, urmând a polariza cazurile dificile și a oferi pacienților cu patologii oncologice acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat.

Unitatea va avea în dotare un sector îngrijiri medicale de spitalizare, un sector de diagnostic și tratament, un bloc operator, secție ATI, imagistică, chirurgie de zi, centru de primiri urgențe, laborator medicină nucleară, ambulator de specialitate și radioterapie.

Institutul Oncologic ar trebui amplasat la marginea Timişoarei, la ieşirea spre Cenad, pe o suprafaţă de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătăţii, prin DSP Timiş. În această zonă a fost demarată, încă din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat după ridicarea unei părţi din clădire.

În 2022, comisia de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a realizat ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare şi elaborare a studiului de fezabilitate pentru Institutul Regional de Oncologie Timişoara.

Lasă un răspuns