Maria Grapini: “Eu iubesc Timisoara”

Maria Grapini, membru S&D, a fost prezenta in orasul de pe Bega, la marea deschidere a Programului Timisoara Capitala Europeană Culturală. Nici nu putea sa lipseasca mai ales ca a fost si este unul dintre cei mai activi promotori ai orasului, inclusiv in Parlamentul European.

,,Eu iubesc Timisoara! De când am candidat am participat la lansare, la foarte multe acțiuni, am făcut în 7 februarie în Parlamentul European o conferință pe această temă, pentru că eu chiar cred că avem nevoie de aceasta punte între națiuni si cultura. Cultura este o punte între națiuni și faptul că Timișoara a reușit să adjudece acest proiect, e o competiție foarte, foarte, complicată este foarte bine. Eu o să las deoparte toate disputele, suntem timisoreni, trebuie să ne bucurăm că avem acest titlu, dar trebuie să-l și fructificăm. Anii care au trecut de la primirea acestui titlu nu-i mai analizăm acum, haideți să vedem ce facem acum.”

Evenimentul a reusit sa reuneasca in capitala Banatului peste 100 de oficiali din 40 de state.

Citeste si: Maria Grapini: ,,Criza economică va avea efecte asupra României”

,,Foarte mulți ambasadori au venit, foarte multe personalități și da, trebuie să ne mândrim că orașul nostru este frumos. Il putem face mai frumos ,dar așa cum îmi place mie să spun, cred că toți trebuie să ne implicăm mai mult și să ii mai tragem de mânecă pe cei care sunt responsabili și nu fac la timp ceea ce trebuie. Iată, s-a mutat cumva Europa aici pentru că reprezentanții Comisiei Europene, doamna comisar, mai mulți reprezentanți, reprezentanții Parlamentului European, ambasadori din 42 de țări și eu cred că trebuie să dăm acest strop de bucurie timișorenilor și să nu ne oprim aici. Să continuăm să promovăm cultura de aici, suntem într-adevăr un oraș european multicultural și cred foarte tare că nu este suficient promovat și poate că aceasta zi de deschidere oficială și de primire a acelui premiu fantastic, spun eu, să fie așa o nouă cale prin care noi fiecare să ne mândrim că dacă nu ne mândrim cu orașul, satul, comuna, țara din care suntem n-avem cum să o promovăm. Se simte când promovezi forțat si se simte când promovezi că iubești locul tău natal”

Maria Grapini a tinut sa puncteze ca Timișoara Capitală Culturală Europeană este un program pe care l-a sustinut inca de la statutul de idee si pe care il promovează ori de cate ori are ocazia.

,,Sunt foarte mândră, am spus asta și colegilor din celelalte state, știau foarte mulți europarlamentari, pentru că noi am mai făcut acțiuni în 2017 după ce am adjudecat titlul. Am făcut în Parlament acțiuni, deci eu sunt foarte bucuroasă că am putut în programul meu să fiu aici, chiar dacă mâine sunt la Chișinău, astazi sunt aici la Timișoara și mă bucur cu timișorenii și La Mulți Ani, Timișoara”.

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

 

 

Lasă un răspuns