Maria Grapini, membru S&D: ,,Fenomenul drogurilor trebuie să înceteze, în România”

Fenomenul drogurilor trebuie să înceteze, în România

Fenomenul drogurilor trebuie să înceteze, în România, susține europarlamentarul S&D, Maria Grapini.

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, trage un puternic semnal de alarmă cu privire la consumul de droguri, de la vârste fragede. De la o țară de tranzit pentru droguri, România a ajuns o țară în care tinerii de 13 ani se droghează. Una din măsurile urgente care trebuie adoptate este controlul amănunțit în vămi.

,,În sesiunea de după vacanță unul din subiecte a fost acest lucru, de la trafic de arme, trafic de droguri și consum de droguri, pentru că a scăzut la nivel european. În România vârsta de la care avem consumatori de droguri, și este limpede, fenomenul este transfrontalier, trebuie găsită o soluție la nivel european, dar pe noi acum ne interesează România. Pentru că sunt o raportoare iar codul vamal se va modifica codul Dacă noi nu ne punem foarte bine filtrele cu sită mică, cu găuri mici, la controalele din vamă, pentru că nu vin, nu cad din cer drogurile și să identificăm rețelele de trafic, nu avem cum să scădem consumatorii. Consumatorii sunt un efect, cauza este acest trafic de droguri și este păcat pentru că din acest punct de vedere la intrarea în Uniunea Europeană, România era țara curată. Iată că în acești 16 ani de când suntem în UE au învățat unii să facă bani ușor prin acest comerț de droguri, să afecteze viața copiilor. Dacă la 13 ani consumi droguri nu mai poți să devii un om eficient în societate și discuția la nivel de Uniunea Europeană este să modificăm legislația. Noi avem reglementări europene legate pe trafic de arme, trafic de droguri, prostituție, chiar am și votat acum o nouă modificare a directivei pe prostituție, trafic de carne vie, toate aceste negative dintr-o societate” declară  Maria Grapini, membru S&D.

https://www.mbanews.ro/eurodeputatul-maria-grapini-discurs-dur-la-adresa-ursulei-von-der-leyen-despre-starea-uniunii-nu-poti-sa-ai-un-raport-in-care-sa-faci-un-laudatio-personal/

În plus, europarlamentarul susține legea modificarea legii care pedepsește cu închisoarea consumul de droguri.

,,Colegele mele din Camera Deputaților au depus la începutul sesiunii o lege care să modifice actuala lege privind pedepsele la consumul de droguri dar și la trafic, pentru că încă o dată trebuie să mergem și la cauză nu numai la efect. Sper să fie votată, sper să înțeleagă toată lumea că nu contează de la ce grup politic suntem, aici contează să salvăm generații întregi de copii”, a concluzionat Maria Grapini.

maria.grapini@europarl.europa.eu

Lasă un răspuns