Maria Grapini, soluții pentru IMM-uri și fermieri

Prezentă în orașul de pe Bega, eurodeputatul PUSL, Maria Grapini a inițiat o dezbatere la care au participat profesioniști din mai multe domenii de interes. Scopul reuniunii l-a reprezentat găsirea de soluții și încercarea de a identifica principalele obstacolele cu care se confruntă IMM-urile și fermierii deopotrivă.

,,Întotdeauna când vin acasă, la Timisoara, îmi propun ca prin acțiunile pe care le fac, să ajut prin informații, prin dezbateri, să identificăm problemele de la cei din sectorul respectiv și sigur să și culeg propuneri pentru a putea să le dau mai departe. Eu cred foarte mult ca asta lipsește, eu cred că nu se poate face nici planul de redresare si nici programele de dezvoltare economică sau a agriculturii fără discuții cu cei din sector. De aceea, am ales să fac această dezbatere. De la fiecare aștept probleme și soluții pentru că singuri oamenii nu se pot descurca. Pe de altă parte vin și eu cu informații pe care să le dau aici și celor care lucrează în diverse domenii pentru că, din nefericire, deși avem instituții destule, zic eu, informațiile nu ajung la beneficiar sau dacă ajung, ajung distorsionate. Câteodată informațiile ajung târziu și atunci sigur că pierdem niște trenuri” sustine Maria Grapini.

În cadrul dezbaterii, membrul S&D, Maria Grapini, a adunat păreri, soluții și a identificat cele mai acute problemele cu care se confruntă fiecare reprezentant din diferite domenii de activitate. Cu toate acestea, va merge în Parlamentul European pentru a încerca să găsească rezolvare astfel încât sectoarele economice din țara noastră să funcționeze așa cum se cuvine într-un stat civilizat.

,,Întâi discutăm, ne consultăm și după aceea luăm decizii. Nu luăm deciziile, aplicăm, vedem că e prost și încercăm să corectăm, toate acestea sunt costuri și pierderi la nivel de cetățean, întreprinzător și sigur până la urmă la nivel de țară. De aceea eu pe asta m-am bazat când am fost ministru, am făcut la fel și de când sunt în Parlament European procedez la fel. Mi-aș dori să facă toți care și-au asumat funcții publice alese, adică parlamentari din Parlamentul Național și Europarlamentari, pentru că în acest fel am putea să apropiem aceste sfere care sunt extrem de distanțate acum și nu face bine nimănui. Sigur, prima pierdere o are întreprinzătorul, fermierul, vedem ce se întâmplă acum. Eu sper să plec cu un sac de soluții de aici și după aceea, mă cunoașteți, eu o să le fac publice pentru că făcând publice propunerile, soluțiile, fac această presiune instituțională asupra Guvernului, asupra Parlamentului să le și rezolve. Ideea nu este numai să le adunăm ideea este să găsim soluții și să le rezolvăm” mai spune timișoreanca.

maria.grapini@europarl.europa.eu

Lasă un răspuns