Ministrul Agriculturii întâlnire cu fermierii din Timiș

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a efectuat o vizită de lucru la obiective de investiții în județul Timiș, în localitățile Gătaia, Giulvăz și Birda.

Ministrul s-a întâlnit cu fermierii din județ, le-a ascultat problemele și a oferit clarificări pentru fiecare solicitare în parte.

https://www.mbanews.ro/daj-timis-sprijina-formarea-profesionala-pentru-fermieri/

În vestul țării sunt foarte multe probleme. Am fost în vizită și la câteva ferme. Am discutat atât cu fermierii, cât și cu primarii localităților, iar problemele pot fi rezolvate. Am explicat punctual care pot fi rezolvate, dar pentru altele este nevoie de aplicarea unor acte normative, pentru a-i ajuta pe fermierii din toată țara. Nu am venit la minister pentru a sta degeaba, sunt un om pragmatic și vreau să rezolv problemele”, a declarat, în urma întâlnirii cu fermierii, ministrul Florin Barbu.

La întâlnire a participat și directorul Direcției pentru Agricultură Timiș, Codruț Ancheș, cel care a expus problemele din partea de vest a țării și a oferit soluții pentru ca fermierii din Timiș să fie sprijiniți.

,,Este foarte important să recunoaștem problemele din agricultură dar și mai important este să identificam soluțiile cele mai benefice pentru fermieri. Am discutat cu Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, care și-a arătat deschiderea și sprijinul pentru fermierii din Timiș și nu numai. Aplicarea actelor normative va ajuta in mod cert fermierii” susține Codruț Ancheș, directorul DAJ Timiș.

De asemenea, Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a declarat la Timișoara, că în perioada următoare, va comasa aproape 10 instituții din cadrul ministerului. Vor fi desfințate aproape 300 de funcții de conducere, însă nimeni nu își va pierde lucrurile de muncă.

Lasă un răspuns