O fetiță s-a născut prin apel video din cauza ninsorilor abundente. Cod roșu de viscol.VIDEO

Peste 400 de persoane rămase înzăpezite cu maşinile pe drumurile naţionale şi judeţene din Botoşani au fost salvate de pompierii militari şi voluntari. 

Dispeceratul ISU a primit 751 de apeluri de urgenţă de la oameni care solicitau sprijin, potrivit Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Din cauza vremii nefavorabile o ambulanță nu a putut ajunge la o femeie căreia i-a venit sorocul și a fost asistată prin apel video. Mama şi nou-născutul sunt în stare bună.

 “424 de persoane din 207 autovehicule rămase înzăpezite pe drumurile naţionale şi judeţene au fost salvate de pompierii militari şi voluntari, de la primele manifestări ale Codului portocaliu de ninsori abundente şi viscol, până joi dimineaţă, la ora 05,00. 72 de persoane au fost adăpostite temporar la Primăria Mihălăşeni, Primăria Unţeni, Căminul Cultural Ungureni, Centrul de Zi Ştefăneşti, Primăria Călăraşi, la domiciliul şefului SVSU Călăraşi, Primăria Vlădeni, Primăria Truşeşti, Primăria Dersca, Primăria Tudora şi la Districtul SDN Manoleasa”, precizează sursa citată.

Citiți și: Tir răsturnat de vânt în Timiș. Vortexul de aer polar din Europa a ajuns in tara noastra. VIDEO

Până în acest moment, la Dispeceratul ISU – SAJ Botoşani s-au înregistrat 751 de apeluri de urgenţă de la cetăţeni care solicitau sprijin pentru că au rămas înzăpeziţi cu autovehiculele pe diferite tronsoane de drumuri judeţene şi naţionale. Multe dintre acestea anunţau aceeaşi situaţie. Majoritatea cazurilor au fost direcţionate către drumari şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

O fetiță s-a născut prin apel video

„Personalul medical din dispeceratul ISU – SAJ a asistat, prin apel video, naşterea unei fetiţe de aproximativ 2,8 kg. Mama, o femeie de 41 de ani, din Crasnaleuca, aflată la a patra naştere, a cerut ajutor prin apel 112. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, ambulanţa SAJ nu a putut să ajungă la caz. Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Coţuşca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la naşteri. Una dintre ele a urmat toate indicaţiile date de către personalul medical din dispecerat şi a ajutat-o pe mamă să nască. Mama şi nou-născutul sunt în stare bună. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să monitorizeze mama şi copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reuşit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezit”

În continuare, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării Naţionale, autorităţile locale, precum şi celelalte instituţii cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteo extreme lucrează, în sistem integrat, pentru a asigura un răspuns operativ la solicitările cetăţenilor.

 

Lasă un răspuns