Parlamentul a eliminat pensiile speciale ale deputaților și senatorilor

Vot parlament

Deputații și senatorii au adoptat luni, cu 382 voturi „pentru” și trei abțineri eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Senatoarea Diana Şoşoacă a făcut scandal pe toată durata plenului, fluierând și strigând, în încercarea de a opri dezbaterile

Citește și: Bani pentru culturile afectate de seceta din 2022

Înainte de votul final, conducerile PNL și PSD și-au băgat în ședință parlmentarii și le-au cerut mobilizare generală pentru a adopta proiectul de lege. Nicolae Ciucă i-a avertizat pe parlamentarii liberali că vor fi excluși din partid dacă nu vor vota în favoarea proiectului de lege.

Senatorii și deputații au dezbătut în regim de urgență propunerea legislativă pentru abrogarea Capitolului XI din Legea nr.96/2006 privind Statutul parlamentarilor, astfel încât se elimină indemnizațiile senatorilor și deputaților.

Ședința a fost bruiată de senatoarea Diana Şoşoacă, care a făcut scandal pe toată durata plenului, fluierând și strigând, în încercarea de a opri dezbaterile: „Pensiile speciale sunt o minciună, e neconstituţional!”.

Senatoarea a venit în plen cu un fluier, pe care l-a folosit pe tot parcursul dezbaterilor, ea aducându-și apoi și un clopoţel pentru a-l întrerupe pe preşedintele de şedinţă, Alfred Simonis .

„La balamuc! (…) Lăsaţi circul în sală, nu ne intimidaţi”, a replicat Simonis.

Lasă un răspuns