Plantație uriașă de canabis descoperită de procurorii DIICOT, la Sacoșu Turcesc lângă Timișoara

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție, în județul Timiș, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

,,Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, 6 persoane bănuite ar fi înființat și întreținut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătrați, într-o zonă rurală a județului Timiș.

Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi și racorduri.

Pentru asigurarea culturii, bănuiții ar fi luat măsuri de protecție activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetația densă din proximitatea plantației, în vederea identificării unor potențiali hoți sau rivali, dar și pentru a observa prezența poliției.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi bănuiți, care ar fi luat cunoștință despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locații din județul Timiș.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, de la o adresă din județul Timiș (un canton) cantitățile de 400 de kilograme de masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis și 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram” transmit reprezentanții IPJ Timiș.

În cursul acestei dimineți, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timișoara, sunt ridicate plantele de canabis care formează cultura outdoor, ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătrați.

https://www.mbanews.ro/incaierare-intre-romi-de-la-timisoara-au-intervenit-jandarmii-video/

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 8 persoane bănuite, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, Suspecții urmează să fie duși în fața magistraților cu Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns