Primele imagini cu sicriul copilului ucis de tatăl lui, la Alba Iulia. VIDEO

Medicii legiști din Alba Iulia au terminat necropsia băiețelului de 1 an. Acestia au stabilit ca decesul a survenit in urma unei asfixieri mecanice prin spânzurare. Anchetatorii sperau sa afle ora decesului de la legiști pentru a stabili daca polițiștii aflați la fața locului puteau evita tragedia, însă acesta teorie a picat o data cu imposibilitatea de a stabili ora la care viața minorului a fost curmată de către propriu părinte.

Dacă în cazul băiatului evitarea tragediei de către polițiști este pusă sub semnul întrebării, în cazul tatălui detaliile din ancheta arata clar ca polițiștii de la fața locului puteau opri gestul extrem al acestuia, dacă intrau in apartament din clipa sesizării de către mama. La scurt timp dupa ce agenții de la ordine publică au ajuns la bloc, tatăl băiatului i-a apelat. A dat asigurări ca bebelușul este bine si in siguranță, refuzând sa precizeze locația sa. Când polițiștii au cerut sa răspundă la interfon, tatăl a închis brusc. Doua ore mai târziu el si copilul de 1 an au fost găsiți fără suflare.

Tragedia fara precedent in Alba -Iulia a cutremurat intreaga comunitate. Mișcat de cumplita întâmplare, Ionuț Țârău, administratorul unei firme de pompe funebre din Alba Iulia s-a oferit sa suporte din buzunarul sau toate cheltuielile legate de inmormantare. Trupul neînsuflețit al copilului a fost depus la capela din Bărăbanț, locul unde micuțul își va dormi somnul de veci.
Polițiștii verifica schimbul de mesaje dintre mama si tatăl sinucigaș în încercarea de a determina ce anume l-a făcut pe bărbat sa recurgă la acest gest. Devastată  de durere mama copilului cu greu a fost audiată de anchetatori, chiar în ziua în care a fost descoperită nenorocirea. Aceasta va trebui sa dea si alte explicații in fața polițiștilor, însă acest lucru se va întâmpla dupa ce își va reveni din soc.

 

Lasă un răspuns