Pușcărie, ,,ca acasa” !

84 de deținuții cu regim deschis de la Penitenciarul Popa Sapca din Timisoara nu se vor mai întoarce in celule, dupa terminarea orelor de munca. Acestia vor ramane cazati intr-un spatiu generos, pus la dispoziție de catre angajator. Cu conditii ,,ca acasa” deținuții sustin ca sunt pregatiti pentru reintegrarea in societate.

La nici 10 km de Timisoara, un agent economic din Sacalaz a pus la dispozitia penitenciarului din Timisoara 84 de locuri de cazare deținuților care au contract de munca.
Cei 51 de deținuți cazati deja acolo,au fost selectati din cei 935 de tineri si adulti care sunt privați de libertate din cadrul penitenciarului Popa Sapca din Timsioara.

Dan Alessio are 21 de ani. De aproape 10 luni este încarcerat pentru furt calificat. Lucreaza la o multinaționala pentru a-și reduce din pedeapsa. In 3 luni ar putea fi eliberat conditionat, insa chiar si asa se considera deja norocos, ca nu va mai trebui sa se întoarcă in celula de la Penitenciar.

Beneficiile se inregistreaza si in randul Penitenciarului. Contractul cu compania angajatoare a avut in sarcina realizarea acestui centru de cazare cu o capacitate de 84 de locuri. In plus, costurile in ceea ce priveste transportul deținuților de la locul de munca la penitenciar se diminuează considerabil, transportul fiind suportat tot de catre angajatorul persoanelor private de libertate.

Punctul de cazare a deținuților din judetul Timis, de la Sacalaz face parte dintr-un demers pilot inițiat in luna Martie 2020 de conducerea ANP. Primul centru de acest fel a fost deschis la Ploiești. In urmatoarele zile, alti detinuti in regim deschis vor fi mutati la Sacalaz, insa nu inainte de a trece prin mai multe comisii de aprobare.

 

Lasă un răspuns