REPLICA RUSILOR

Grupul de hackeri ruși Killnet a atacat site-uri guvernamentale și ale unor bănci, imediat după anunțul privind livrările de tancuri către Ucraina.

Serviciul de Securitate Cibernetică al Germaniei a transmis miercuri după-amiază că atacul a avut un efect redus, iar site-urile au revenit la normal la scurt timp. Au fost vizate site-uri guvernamentale, ale unor bănci și ale unor aeroporturi din Germania.

Killnet este un grup de hackeri ruși care a vizat activ țările care au condamnat invazia Rusiei în Ucraina cu atacuri de tip DDoS, un tip de atac nesofisticat care funcționează prin trimiterea unui volum mare de solicitări către serverele site-urilor vizate, pentru a le scoate din funcțiune. În luna iunie, grupul a revendicat un astfel de atac împotriva Lituaniei, după ce țara a blocat fluxul de mărfuri către regiunea rusă Kaliningrad.

De la începutul războiului, Moscova a negat constant că are legătură cu atacurile hackerilor.

Nu știm ce este Killnet, și ne întrebăm de ce orice grup de hackeri este asociat cu Rusia și nu cu vreo altă țară europeană, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns