Restricții temporare pentru TIR-uri, în Ungaria

Traficul pentru autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei de marți seara, 14 martie, de la ora 23.00 până pe 15 martie, ora 23.00, anunță Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Măsura a fost dispusă de partea maghiară deoarece 15 martie este una dintre cele trei zile de sarbatori nationale ale statului ungar. Șoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

ITPF Oradea precizează faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

 

 

Lasă un răspuns