Romania nu intra in Schengen, nici de aceasta data

Austria si-a menținut decizia anuntata inca de ieri, in neacordarea sprijinului pentru extinderea spațiului comunitar, in ceea ce priveste tara noastra, România.

Foto: Profimedia

În această dimineață, la Bruxelles, a avut loc Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), privind extinderea zonei de liberă trecere cu trei state – România, Bulgaria şi Croaţia.

Citeste si: In timp ce Europa decide aderarea României in spatiul Schengen, in vămile dim vestul țării, coloanele de masini se întind pe 5 km. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că la Nădlac II au fost deschise doar doua artere de ieşire pentru traficul greu.

Austria și Olanda au votat împotriva aderării României si Bulgariei la Spațiul Schengen.

Tema aderării celor trei state a stârnit foarte multe discuţii în ultimele săptămâni, controverse şi agitaţie politică, mai ales după ce Austria a anunţat că îşi menţine împotrivirea faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul european de liberă circulaţie.

Principalul motiv pentru respingerea României la aderarea in Schengen este migrația. Potrivit cancelarului Austriei, Karl Nehammer, anul acesta, în Austria, au fost 75.000 de treceri ilegale ale frontierei. Dintre aceștia, 400 au decalată ca România a fost tara prin care au reusit sa scape in spatiul Schengen.

 

Lasă un răspuns