Seceta din acest an va afecta culturile de grâu, dar și pe cele de porumb, floarea-soarelui sau rapiță.

 Fermierii estimează deja diminuări de până la 30% din producție. Câmpia de Vest se confruntă cu o situație fără precedent având nevoie absolută de sisteme de irigație în funcțiune. Pământul a crăpat iar ploile întârzie sa apară. În urmă cu 20 de ani județul Timiș se lăuda cu sisteme de irigații, dar care nu au fost funcționale niciodată. Inițial din cauza costurilor ridicate ale curentului electric, in timp acestea au ajuns in paragină, iar mare parte din țevile din pământ au ajuns chiar si la fier vechi. Fermierii susțin că și-ar crea propriile sisteme de irigație, însă birocrația este ucigătoare.


Alexander Degiansky a dispus documentația necesară pentru construirea propriului sistem de irigație a terenurilor agricole din zona Giulvăz, în urmă cu mai bine de 4 ani. Nu a primit autorizația de construire nici acum. In fața acestei crize, fermierul este nevoit sa se descurce cum poate.
Situația este asemănătoare in întreaga țară. Agricultorii români susțin ca o așa secetă nu s-a mai înregistrat în perioada Iunie-Iulie de mai bine de 30 de ani.

Lasă un răspuns