Sectorul fructe-legume, luat la puricat de inspectorii DAJ Timiș

Sectorul fructe-legume, luat la puricat de inspectorii DAJ Timiș

De la începutul anului și până în prezent, inspectorii din cadrul Direcției pentru Agricultură Timiș au verificat mai multe activități din sectorul de legume-fructe. 

DAJ Timiș a eliberat 320 certificate de conformitate pentru stadiul de import la fructe și legume în stare proaspătă, provenite din țări terțe precum Serbia ,Albania și Macedonia. Totodată în primele 6 luni ale acestui an au fost eliberate 9 certificate de conformitate pentru stadiul de export la fructe și legume în stare proaspătă.

Controalele au vizat și producătorii de tomate. În cadrul programului de susținere a producției de tomate în spații protejate, în anul 2023, au fost verificați 79 de producatori de tomate.

https://www.mbanews.ro/inspectorii-daj-timis-control-periodic-in-secorul-viticol/

S-au verificat 58 de producători de usturoi din cei 60 beneficiari înscriși în programului de susținere a produsului usturoi, în anul 2023 și 9 producatori de cartof, din cei 13 înscriși în programului de susținere a producției de cartof de consum, anul acesta.

Inspectorii DAJ Timiș au efectuat ample controale și în piețe sau centre comerciale, acolo unde au fost verificate fructele și legumele expuse pentru comercializare.  În prima jumătate a acestui an, s-a oferit consultanta celor interesati de plantarea pomilor fructiferi și arbuștilor, conform Legii 348/2003.

În domeniul cultivării plantelor care contin substanțe stupefiante și psihotrope s-au efectuat 4 controale pentru societățile care au solicitat autorizatii pentru înființarea culturii de cânepă în anul 2023.

Lasă un răspuns