Sorin Grindeanu: “Undă verde de la Bruxelles pentru România! Programul Operațional pentru Transport a fost aprobat”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri pe Facebook că Programul Operaţional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană.

,,Undă verde de la Bruxelles pentru România!
Programul Operațional pentru Transport a fost aprobat de Comisia Europeană. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii mari de transport rutier, feroviar (inclusiv metrou) și naval a României, iîn următorii 7 ani. Printre proiectele care urmează să fie finanțate prin POT 2021-2027 se numără: Autostrăzile Sibiu-Pitești, Sibiu-Brașov, Ungheni-Iași-Tărgu Neamț-Târgu Mureș (mai puțin sectoarele finanțate prin PNRR), Brașov-Bacău, Timișoara-Moravița și Pașcani-Siret. Vor mai fi finanțate extensii și modernizări ale infrastructurii feroviare ( inclusiv rețeaua de metrou), dar și proiecte pentru îmbunătățirea condițiilor de navigație pe Dunăre, “ Sustine Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Suma alocată prin POT 2021- 2027 este de 9,6 miliarde de euro, din care 4,65 miliarde sunt fonduri europene nerambursabile.

One thought on “Sorin Grindeanu: “Undă verde de la Bruxelles pentru România! Programul Operațional pentru Transport a fost aprobat”

Lasă un răspuns