Start la reciclare. Deșeurile selectate corect, un mediu înconjurător sănătos!

Start la reciclare. Deșeurile selectate corect, un mediu înconjurător sănătos!

Start la reciclare. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID) a dat startul acțiunilor interactive în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor. În centrul activităților educative se afla copiii, cei care vor avea ocazia ca, prin diferite jocuri, să conștientizeze importanța reciclării pentru a menține un mediu înconjurător sănătos.

Sfârșitul de săptămână a fost unul intens pentru peste 400 de copiii care au acceptat provocarea celor de la ADID. În cadrul Târgului Primăverii, de la Timișoara, au fost organizate mai multe activitati educative. Atracția principală a fost ,,Roata Reciclării” un joc cu întrebări legate de reciclare, colectarea separată, identificarea culorilor recipientelor pentru deșeuri dar și întrebări legate de mediul înconjurător. Răspunsurile corecte au fost răsplătite cu un cadou care a stimulat creativitatea vizitatorilor. Sacoșe din material textil, reutilizabile, care au putut fi pictate după bunul plac al câștigătorilor.

Cei mici s-au arătat fascinați de cunoștințele dobândite dar și de orele de distracție petrecute alaturi de ceilalti vizitatori ai standului ADID.

Evenimentul din Parcul Primăverii a deschis seria de acțiuni educative și de informare oferite de ADID. La fel ca în fiecare an, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timis a realizat un calendar de evenimente, menite să contribuie la dezvoltarea și consolidarea comportamentelor responsabile și prietenoase cu mediul. Acestea se vor derula pe parcursul întregului an.

ADID Timiș este o asociație de utilitate publică, a cărui rol este acela de a monitoriza serviciul de colectare transport al deșeurilor municipale și a instalațiilor de tratare din cadrul Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor din județul Timiș.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timis acordă o importanță majoră informării și conștientizării populației în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor, în scopul îmbunătățirii calității vieții, conservării și protejării mediului înconjurător.

Lasă un răspuns