Ucraina are nevoie disperată de ajutor pentru curăţarea minelor.

Ucraina este țara cu cea mai mare suprafață minată și nu are suficiente resurse să curețe linia frontului. Oleksii Reznikov, ministrul Apărării, face un apel pentru ca ajutorul dat de unele națiuni, inclusiv Marea Britanie, să se extindă, informează The Guardian.

Citește și: O mină marină a explodat la Costinești

Într-un apel adresat aliaților, ministrul a declarat că soldații săi dezgropau pe alocuri și câte cinci mine pe metru pătrat, puse de trupele rusești în încercarea de a limita contraofensiva Ucrainei. El a spus că vastele câmpuri de mine ar putea fi traversate, dar că este extrem de important ca aliații să „extindă și să accelereze” pregătirea deja oferită de unele națiuni, inclusiv Marea Britanie.

Numărul geniștilor ucraineni nu este suficient

„Astăzi, Ucraina este țara cea mai puternic minată din lume. Sute de kilometri de câmpuri de mine, milioane de dispozitive explozive, în unele părți ale frontului, până la cinci mine pe metru pătrat”, a spus Reznikov.

Ucraina are cinci batalioane de ingineri geniști, împărțite în 200 de brigăzi, care în mai, înainte de începerea contraofensivei din acest an, aveau câte 30 de trupe.

Lasă un răspuns