Vestul țării sub cod portocaliu de caniculă

Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări de tipul cod galben și cod portocaliu de caniculă, valabile în weekend, în vestul țării.

În căutarea hidratării, timișorenii au făcut coadă la fântânile cu apa potabilă din oraș.

Sâmbătă, este în vigoare un cod galben de căldură și disconfort termic ridicat. Meteorologii anunță că valul de căldură se va extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Tot sâmbătă este în vigoare o avertizare cod portocaliu prin care autoritățile anunță un val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…38 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Lasă un răspuns