Volodimir Zelenski a ajuns în România. Discursul din Parlament a fost anulat

Zelenski a ajuns in Romania

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns astăzi, 10 octombrie, la București, pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina, iar la ora 13.00 se vede cu președintele României, Klaus Iohannis.

“Am ajuns în București, România, pentru discuții cu@KlausIohannis și pentru a consolida relațiile noastre de bună vecinătate. Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întărește statul, precum și pentru solidaritatea sa constructivă, care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare.

Am construit deja și putem extinde cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni.

Vom discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii.

România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră și al cărui sprijin se întărește cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele națiuni” , a transmis Volodimir Zelenski pe X (fosta Twitter)

Tot astăzi, dar la ora 16.10, Zelenski are programată o vizită la Palatul Parlamentului, unde este așteptat de președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și de președintele Senatului, Nicolae Ciucă. La ora 17.00, Zelenski avea programat un discurs în plenul reunit al Parlamentului, acesta a fost anulat.

Lasă un răspuns