100 000 de euro, mita pentru angajare si fonduri europene

O femeie din Arad a cerut mita aproape 100.000 de euro pentru interventii in angajari si fonduri europene. Femeie prinsa in flagrant de procurorii DNA Timisoara

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au inceput urmarirea penala fata de o femeie din Arad, suspecta de 8 infractiuni de trafic de influenta.

,,În perioada 2019 – 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro. Din aceasta femeia ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze:

– angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești,
– angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad,
– obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului.
În contextul menționat mai sus, la data de 06 februarie 2023, suspecta ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital.“ transmit procurorii DNA Timisoara.

Astazi, suspecta urmează să fie prezentată Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns