Ajutorul pentru programul de susținere a producției de usturoi continuă, în Timiș

Ajutorul pentru programul de susținere a producției de usturoi continuă, în Timiș

Sursa foto: MADR

60 de agricultori din Timiș și-au arătat și în acest an, interesul pentru programul de susținere a producției de usturoi demarat de Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

,,Pentru obţinerea sprijinului prevăzut după efectuarea verificărilor, potenţialii beneficiari înregistraţi în Registrul unic pentru accesarea programului  de susținere a producției de usturoi pe 2023, unde au depus cereri 60 beneficiari pentru o suprafta de 89 ha, au obligaţia să depună la DAJ Timiș documentele justificative, până la data de 29 noiembrie, inclusiv a anului de cerere. Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 3.000 euro/ha”transmit reprezentanții Direcției pentru Agricultură Timiș.

https://www.mbanews.ro/bani-pentru-fermierii-afectati-de-seceta-pedologica-din-2022/

Pentru obţinerea sprijinului prevăzut după efectuarea verificărilor, potenţialii beneficiari înregistraţi în Registrul unic pentru accesarea programului programului de susținere a producției de cartof de consum au obligaţia să depună la DAJ Timis documentele justificative, până la data de 20 noiembrie inclusiv a anului de cerere.
Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 200 euro/ha.
 
Schema ajutorului de minimis pentru susţinerea producţiei de usturoi s-a derulat și în perioada 2019-2022. Acest program contribuie la dezvoltatea necesarului de usturoi de calitate pentru consum și la realizarea unei producții cantitative și calitative de usturoi, având rolul de a eficientiza activitatea exploatațiilor prin capitalizarea acestora.

Lasă un răspuns