ANI suspectează conflict de interese în mandatul lui Dominic Fritz

Agenția Națională de Integritate suspectează conflict de interese în mandatul lui Dominic Fritz. Primarul Timișoarei, se apără și contestă decizia ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a emis un raport prin care susține că în noiembrie 2020, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a aflat într-o situație de conflict de interese administrativ, recomandând încetarea mandatului acestuia. Primarul consideră că acuzațiile sunt nefondate și promite să le combată în instanță, catalogând întreaga situație drept o încercare absurdă de a-i păta reputația politică.

Primarul a comparat situația cu faimosul Radio Erevan, subliniind că acuzațiile sunt false: “Ei spun că am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a împrumutat bani, dar realitatea este că nu am participat la elaborarea PUZ-ului, nu a existat un beneficiar și nu am primit niciun împrumut.”

Conform explicațiilor oferite de primar, documentația tehnică a PUZ-ului a fost elaborată de un arhitect pentru un client, trecând toate etapele necesare înainte ca acesta să preia mandatul. Când a devenit primar, lipsea doar votul din Consiliul Local. Colegii săi l-au rugat să semneze din nou referatul de aprobare pentru a trimite documentația, fără modificări, către Consiliul Local.

Arhitectul menționat în raportul ANI, care a elaborat documentația tehnică și nu este beneficiarul PUZ-ului, este și consilier local USR. Acesta a împrumutat campania primarului din 2020 cu 25.000 lei, sumă care nu a ajuns direct la primar și care a fost restituită integral după ce Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a returnat banii de campanie.

Potrivit declarației de avere depusă la ANI, cei care l-au împrumutat pe Dominiq Fritz în campania electorală de acum patru ani, sunt Viorel Buga, dezvoltator imobiliar și patronul societății Sedako, cu suma de 50.000 RON și Răzvan Negrișanu, consilier local USR și arhitect l-a împrumutat pe Fritz cu 25.000 RON. Un împrumut considerabil a oferit și Ruben Lațcău, viceprimar USR, cel care a oferit pentru campania electorală din anul 2020 nu mai puțin de 12.000 RON. Debitele, care apar în declarația de avere, sunt descrise ca fiind ,,împrumut campanie electorală”.

Primarul a anunțat că va ataca raportul ANI în instanță, fiind convins că va primi dreptate. “O să-mi apăr onoarea și integritatea, indiferent cui i s-a pus pata pe mine. Mulțumesc că îmi sunteți alături,” a declarat acesta.

În zilele următoare sunt așteptate mai multe atacuri pe această temă, însă primarul rămâne încrezător în justiția română.


VĂ RECOMANDĂM ȘI:

Un tir încărcat cu nisip s-a răsturnat, în această dimineață, în județul Timiș

Lasă un răspuns