Bani pentru culturile afectate de seceta din 2022

 

Direcția pentru Agricultură Județeană Timiș anunță adoptarea ORDONANȚEI DE URGENȚĂ  nr. 50 din 31.05.2023, privind instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înființate în primăvara anului 2022 şi afectate de seceta pedologică din perioada martie-septembrie 2022.

Citește și: Mișcare pentru un mediu înconjurător sănătos

Beneficiarii prezentei scheme sunt producătorii agricoli care au înfiinţat culturi de porumb şi/sau floarea-soarelui şi/sau soia şi/sau mazăre în primăvara anului 2022, ce au fost distruse de seceta pedologică în procente de peste 30% şi până la 100% inclusiv, conform proceselor-verbale de constatare şi evaluare a pagubelor.

Ajutorul de stat sub formă de grant unitar este în cuantum maxim de 335 lei/ha aferent unui grad de calamitare de 100%, care este prevăzut în procesul-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor.

Cererea de solicitare a ajutorului este însoțită de următoarele documente:

-Copie proces verbal de constatare și evaluare a pagubelor la culturi agricole

-Copie cont bancar

-Copie CUI personae juridice

-Copie CI personae fizice

-Copie cerere unică de plată APIA 2022.

Documentele depuse/transmise în copie de către beneficiar vor purta sintagma „conform cu originalul“, vor fi datate şi însuşite prin semnătură de către reprezentantul legal al beneficiarului.

Cererea împreună cu documentele se pot depune la sediul DAJ Timiș din Municipiul Timișoara, str Paris, nr 2A, et 3 sau prin mijloace electronice la adresa de e-mail: dadr.tm@madr.ro

Termenul de depunere este 22.06.2023-19.07.2023

Lasă un răspuns