Coşul cu legume BIO, o afacere inedită

Coșul BIO cu legume certificate este mica afacere a unui timișorean, care s-a dovedit a fi cea mai bună alegere pentru el. Agricultorul face asta de mai bine de 16 ani, iar marfa vândută este cu 60% mai ieftină decât marfa BIO de la rafturile din marile magazine. 

Citește și: Înscrieri în agricultura ecologică, în Timiș

În gospodăria familiei Jivu, la 45 de km de Timișoara, în comuna Belinţ, s-a făcut legumicultură dintotdeauna, dar într-o grădină mică, pentru consumul propriu. În urmă cu mai bine de 16 ani, o vizită în Franța și una în Japonia i-a dat curaj să deschidă o afacere riscantă, la acea vreme, în țara noastră. 

De atunci și până în prezent, Ioan Jiului a reușit să cultive și să vândă nu mai puțin de 35 de sortimente de legume, toate certificate BIO. Anul acesta, producția de fasole verde a fost una record.

După sfaturile primite de la bunici, timișoreanul se bucura de o producție extrem de căutată de clienți.

Printre legumele pur românești, Ioan Jivu plantează și vinete japoneze, din sămânță primită acum 16 ani de la omologii săi din Japonia.

În prezent 100 de familii primesc o dată pe săptămână lădiţa cu legume și fructe, pe care însuși timișeanul o pregătește cu mare grijă, astfel încât produsele sale să ajungă la clienții, proaspete. Familiile abonate primesc legumele şi fructele în baza avansului, până la epuizarea sumei, după care achită o nouă sumă, în funcţie de disponibilităţi. Prețul unui coș variază între 120 si 220 de lei, în funcție de sortimentele alese.

Legumele cultivate în gospodăria timișeanului sunt certificate BIO. Prețurile pe Kg sunt cu 60% mai ieftine decât produsele BIO de la rafturile marilor lanțuri comerciale.

Lasă un răspuns