Cum va arăta noua bază sportivă din zona Mircea cel Bătrân, de la Timișoara

Primii pași pentru o nouă bază sportivă în Timișoara au început încă din luna Februarie. Muncitorii au demolat vechile clădiri din complexul sportiv, în locul cărora vor fi construite vestiare pentru jucători.  Investiția se vrea una îndrăzneață pentru care autoritatile locale vor plăti aproximativ 1,5 milioane de euro.

Primele imagini cu viitoarea bază sportivă au fost facute publice pe contul de socializare al viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără

CITEȘTE ȘI: Timișorean amendat dupa ce a înlăturat steagul Ucrainei din fata primăriei

 

 

“Arena sportivă de pe str. Mircea cel Batran va fi refacută. Am semnat astazi(n.r. joi) documentele pentru a fi scos la licitație proiectul tehnic si execuția. Este nevoie de infrastructură sportivă in Timișoara!”, a postat, Cosmin Tabără

 

Baza sportivă este ridicată pe o suprafață de 8927 de mp. Complexul va avea teren de fotbal sintetic cu dimensiuni conform reglementarilor FIFA. Proiectul include montarea unei tabele de marcaj.

În vecinătatea terenului sintetic va fi amenajat un teren de dimensiuni mai mici, destinat jocului de handbal, baschet sau minifotbal. De asemenea, baza sportivă este prevăzută și cu o pistă de atletism de 50 de metri cu suprafața din tartan.

Baza sportiva cuprinde o clădire administrativă pentru vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, o sală multifunctională, birouri, un punct de pază și o zonă de depozitare.

Competițiile sportive care se vor disputa pe terenurile din noua bază vor putea fi urmărite de susținători de la tribuna cu 437 de scaune, dispuse pe 7 rînduri separate, in 3 sectoare. 

Valoarea totala a bazei sportive este de 6.708.102,89 lei inclusiv TVA, adica aproximativ 1,5  milioane de euro. Banii vor proveni din bugetul local.

Lasă un răspuns