Doi agresori in libertate, dupa o gafă a judecătorilor din Arad

Magistratii in greva

Fapta judecată în mod superficial de catre magistratii tribunalului Arad s-a petrecut de pe data de 16 septembrie 2022. Pe fondul unor neînțelegeri, doi dintre oamenii străzii l-au înjunghiat pe al treilea, acesta din urmă ajungând la spital cu mai multe răni.
Pe numele celor doi agresori a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de omor și au fost trimiși în judecată, aceștia recunoscând în totalitate vina. 

După mai bine de jumatate de an de proces, Tribunalul Arad i-a condamnat pe cei doi bărbați acuzați de tentativă de omor la 13 ani de închisoare, insa sentința a fost atacată cu apel.

Magistratii Curtii de apel Timișoara au decis să desființeze sentința, și să o trimită spre rejudecare la Tribunalul Arad, întrucât
hotărârea de condamnare a fost pronunțată fără a fi motivată.

Judecatorii timisoreni au arătat că simpla afirmare a unei concluzii, fără indicarea unor date concrete, fără a arăta în ce mod a fost stabilită nu înseamnă a motiva o hotărâre judecătorească. În plus, condamnarea dată de judecatorii arădeni s-a rezumat la o caracterizare globală si nicidecum la una individuală in ceea ce priveste contribuția la fapta imputată fiecărui inculpat în parte.

Lasă un răspuns