Meteorologii anunță ploi în Grecia după cea mai secetoasă lună iunie din 2006 până în prezent

Grecia ploi

Grecia se pregătește pentru ploi mult așteptate în a doua parte a acestei săptămâni, după ce luna iunie a fost cea mai secetoasă din 2006 până în prezent

Serviciul de prognoze meteorologice din Grecia a anunțat miercuri că precipitațiile vor acoperi mare parte din teritoriul elen în cursul zilei de joi. În unele regiuni, se așteaptă furtuni violente și grindină, iar ploile sunt prevăzute să se încheie până vineri, conform Agerpes.

Aceste precipitații sunt necesare în regim de urgență pentru a umple rezervoarele de apă ale Greciei și pentru a iriga terenurile agricole afectate de seceta prelungită. Capitala țării, Atena, de obicei înregistrează o medie de 21 mililitri de precipitații în luna iunie, însă anul acesta, orașul a fost lipsit de ploi în ultimele cinci săptămâni.

Alte regiuni, precum orașul Sparta din Peninsula Peloponez, care se așteaptă în mod normal la o medie de 35 de mililitri de precipitații, au rămas și ele fără ploi în ultima lună.

Deși ploile sunt așteptate cu nerăbdare, autoritățile elene și-au exprimat îngrijorarea că furtunile ar putea provoca incendii de pădure, în cazul în care fulgerele lovesc zone uscate. Acest scenariu s-a întâmplat deja marți în orașul Kozani din nordul țării. În alte zone, există temeri legate de inundații, dacă solul uscat nu va putea să absoarbă precipitațiile abundente.


VĂ RECOMNDĂM ȘI:

Cozi considerabile la vama dintre Macedonia și Grecia. Turiștii nemulțumiți de timpii lungi de așteptare

Lasă un răspuns