Mizerie de nedescris și alimente expirate descoperite de echipele de control, la un centru de persoane fără adăpost din Timișoara. VIDEO

Controalele la centrele de bătrâni și aziluri din județul Timiș au scos la iveală nereguli grave. Un centru de cazare persoane fără adăpost, subvenționat de Primaria Timișoara a fost închis temporar după ce au fost descoperite nereguli grave, care amenință sănătatea bătrânilor. Mâncare expirată, mizerie de nedescris și mult mucegai. Administratorul fundației care se îngrijește de bătrâni susține că abaterile nu sunt atât de grave.

Încă de la primele ore ale dimineții echipe mixte formate din inspectori de control în frunte cu prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, au luat la puricat mai multe azile de batrani din județ. Controalele vin in contextul neregulilor descoperite in azilele de batrani din Capitala. In prima zi de verificări, un centru de cazare a persoanelor fără adăpost a fost închis.

Neregulile descoperite întrec orice limită. Așternuturi schimbate o dată pe săptămână, pereti murdărți cu fecale, tencuială căzută, băi insalubre si mâncare expirată de mai bine de o luna. Acesta era tratamentul la care erau supuși cele 47 de persoane cazate aici.

Centrul pentru persoanele fară adăpost este administrat de Fundația Timișoara ‘89, cea care lunar primește din partea primăriei lui Dominiq Fritz sume cuprinse între 1000-1500 de lei pentru fiecare persoană cazata aici.

Prefectul de Timiș sustine că până la sfârșitul săptămânii toate cele 123 de centre și azile de bătrâni vor fi verificate.

2 thoughts on “Mizerie de nedescris și alimente expirate descoperite de echipele de control, la un centru de persoane fără adăpost din Timișoara. VIDEO

Lasă un răspuns