Patru români au murit în accidentul din Veneția în care un autocar a căzut în gol

Accident Italia

Patru cetăţeni români se află printre victimele accidentului din Italia, în care 21 de persoane și-au pierdut viața după ce un autocar a căzut în gol de pe un pod lângă Veneția, potrivit MAE. 

 O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite şi menţine legătura cu familiile victimelor pentru a acorda sprijin. Cele patru victime fac parte din aceeași familie, este vorba despre doi frați și părinții lor.

Președintele României, Klaus Iohannis, transmite condoleanțe rudelor celor decedați în accidentul din Italia.

„Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat și viețile a patru cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

https://www.mbanews.ro/moarte-fulgeratoare-pentru-un-inginer-de-la-institutul-de-cardiologie-din-timisoara/

MAE susține că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, mai spune MAE

Autobuzul era unul electric, intrat în uz de numai un an. Transporta turişti străini care se întorceau dintr-o excursie de o zi la Veneţia. Aflat pe o pasarelă, a trecut de parapetele de protecţie şi a căzut de la o înălţime de peste 10 metri, peste calea ferată, luând foc la impact.

Lasă un răspuns