Programul de susținere financiară a agricultorilor din Timiș, un real succes

cartofi

Direcția pentru Agricultură Județeană Timiș anunță finalizarea termenului limită de depunere a cererilor de înscriere și a documentelor însoțitoare, în vederea obținerii ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum. 

Astfel, 13 beneficiari din Timiș au depus cereri pentru înscriere pentru o suprafață de 106,85 ha, unde se va cultiva cartofi de consum. Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 200 euro/ha.
Valorificarea producţiei se face până cel târziu la data de 17 noiembrie inclusiv a anului de cerere.
 
Pentru obţinerea sprijinului prevăzut după efectuarea verificărilor, potenţialii beneficiari înregistraţi în Registrul unic pentru accesarea programului au obligaţia să depună la DAJ Timis documentele justificative, până la data de 20 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Citeste si: Cod roșu de furtuni în România!

Programul de susținere a producției de usturoi

Prin Direcția pentru Agricultură Județeană Timiș a fost derulată și schema de ajutor de minimis, pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi pe 2023. Nu mai puțin de 60 de beneficiari au depus deja cereri pentru o suprafață de 89 ha.
 
Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 3.000 euro/ha. Valorificarea producţiei se face în perioada 1 iunie – 21 noiembrie inclusiv a anului de cerere.
 
Pentru obţinerea sprijinului prevăzut după efectuarea verificărilor, potenţialii beneficiari înregistraţi în Registrul Unic pentru accesarea programului, au obligaţia de a depune la DAJ Timiș documentele justificative, până la data de 29 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Programul de susținere a profucției de tomate

Programul de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate pentru anul 2023 s-a bucurat și el de un real succes. Pană în acest moment au fost depuse 79 de cereri din partea agricultorilor timișeni.

Potențialii beneficiari își pot valorifica producția pană la data de 30 iunie 2023, inclusiv a anului de cerere.
 
Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis este de 3.000 euro/1.000 mp/beneficiar.
 
Pentru obţinerea sprijinului prevăzut după efectuarea verificărilor, potenţialii beneficiari înregistraţi în Registrul Unic pentru accesarea programului, au obligaţia să depună la DAJ Timiș documentele justificative, până la data de 14 iulie inclusiv a anului de cerere.

 

Lasă un răspuns