Timisoara ,,a pierdut” aproape 70000 de locuitori

Situatia dezastruoasa si ireala a fost scoasa la iveala de recensământul Populației si Locuințelor runda 2021. Prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu, arata cu degetul spre Primaria Municipiului Timisoara, pe care o considera vinovata de rezultatele obținute.

,, Consider conducerea Primăriei Timişoara responsabilă de această scădere. Vă dau un singur indicator: recenzorii angajați de primărie aveau de recenzat 341 de zone. 80 dintre ele nu au fost recenzate, pentru că Primăria Timişoara nu a reuşit nici măcar să angajeze pe bani frumoşi aceşti recenzori. Aşadar, 23% din sectoarele Timişoarei nu au fost recenzate. Scăderea populației este de 21,4%. Faceți voi legătura. Din păcate, asta înseamnă bani mai puțini de la buget, mai puțină Polițile Locală şi multe alte servicii ce se vor reduce. Îmi pare rău că demersurile şi solicitările mele publice de anul trecut, inclusiv pentru angajarea ca recenzori a elevilor sau profesorilor în vacanță, nu au fost ascultate.” este concluzia prefectului.

Situatia este cu atat mai dramatica cu cat, potrivit rezultatelor recensământului Timisoara a scăzut cu 68.440 de locuitori (21,4%) față de anul 2011. Din 319.279 persoane am ramas 250.489.

Localitatea cea mai mică rămâne Bara (299 persoane), cea mai mare comună rămâne Girocul, cu o creştere de 265%, la 22.270 persoane.

Lasă un răspuns