DJ din Timișoara, cercetat de procurorii europeni în dosarul fraudei cu fonduri europene! VIDEO

Un DJ din Timișoara se află printre oamenii de afaceri și funcționarii reținuți sau cercetați în dosarul fraudei cu fonduri europene, instrumentat de procurorii Parchetului UE conduși de Laura Codruta Keovesi.
DJ-ul timișorean Victor Stan este acuzat că, împreună cu Emilia Szekely, ar fi folosit documente cu date false sau inexacte pentru a obține finanțări nerambursabile de peste un milion de lei pentru achiziția de echipamente de sunet, scenă și lumini.
Emilia Szekely, fostă angajată la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Timișoara, a mai avut o condamnare la un an de închisoare pentru fals intelectual, ulterior alegându-se doar cu un avertisment. Din 2018, angajata OTIMMC s-a transferat la Primăria Timișoara.

Dj-ul, la fel ca alți 8 suspecți, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar.
Procurorii au mai făcut percheziții și la Agenția pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest și la Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului (AIMMAIPE) Timișoara. Astfel, ancheta Parchetului European a stabilit că liderii grupului infracțional organizat, folosindu-se și de o firmă de consultanță pe care o controlau prin interpuși, au folosit și prezentat documente false, cu date inexacte și incomplete aferente proiectelor depuse de 28 de societăți comerciale la nivelul AIMMAIPE Timișoara, proiecte pe baza cărora au obținute finanțări.
Prejudiciul creeat de această rețea se ridică la 5.289.648,72 de lei doar din fondurile naționale obținute cu documente false.
Perchezițiile făcute de Parchetul European s-au derulat cu sprijinul BCCO Timișoara, loc unde au loc și audierile și aducerea la cunoștință a calității de suspect/inculpat a celor vizați de anchetă.
În urma celor peste 160 de percheziții efectuate marți, procurorul EPPO a dispus reținerea pe 24 de ore a nu mai puțin de 12 persoane. Investigațiile au durat luni de zile, perioadă în care cei implicați au fost interceptați, liderii grupării fiind înregistrați când plănuiau cum să acționeze.
De asemenea, au fost infiltrați investigatori în rândul grupării.Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns