Magistrații în grevă

Magistratii in greva

Judecătorii Curţii de Apel Timisoara refuza sa mai intre in salile de judecată. Această forma de protest vine ca urmare a strigatelor disperate ale magistratilor cu privire la statutul magistratului dar si a lipsei de personal in raport cu volumul mare de muncă.

Citește și: Taximetriștii au iesit din nou in stradă. VIDEO

Magistrații Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara se alătură și ei protestelor față de modificările aduse pensiei de serviciu a magistraților și a modalității de adoptare a modificărilor lipsite de transparență și în lipsa oricărei consultări cu sistemul judiciar. Astfel aceștia au decis suspendarea activității desfășurate în dosarele penale, cu excepția cauzelor urgente și suspendarea audiențelor.

Procurorii DNA Timișoara au transmis printr-un comunicat de presă că susțin protestul inițiat de colegii lor și că iau de asemenea in calcul o astfel de formă de protest.

,,În data de 20 iunie 2023, prin ordin al procurorului-șef al DNA, Marius I. Voineag, a fost convocată Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție în vederea formulării unui punct de vedere cu privire la proiectul de lege privind pensia de serviciu a magistraților, aflat în dezbatere la Camera Deputaților, precum și manifestarea susținerii față de Consiliul Superior al Magistraturii în activitatea de apărare a independenței magistraților.
În unanimitate, cei 93 de procurori prezenți în cadrul Adunării generale, și-au exprimat susținerea față de activitatea de apărare a independenței magistraților de către Consiliul Superior al Magistraturii și au hotărât:
• să inițieze o formă de protest în cazul în care propunerile formulate de Consiliul Superior al Magistraturii și susținute de Procurorul general al României în ceea ce privește proiectul de lege privind pensia de serviciu a magistraților nu vor fi avute în vedere de către puterea legislativă;
• să stabilească, într-o viitoare adunare generală, asupra formelor graduale de protest care vor fi adoptate” se arata in comunicatul DNA Timisoara.

Lasă un răspuns