Ministrul Educației vrea ca elevii să fie percheziționați la intrarea în școală

Prezenta la Timisoara, Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anuntat ca va propune schimbarea legislației, astfel încât elevii să fie percheziţionaţi la intrarea în şcoală.

Anunţul Ligiei Deca vine după valul de violenţe din unităţile de învăţământ din ultima perioadă dar şi după ce un elev din capitala şi-a înjunghiat profesoara de japoneză în sala de clasă.

CITEȘTE ȘI: Premierul României la „Smart Diaspora 2023.Nicolae Ciucă premierul României a fost prezent la Opera Romana din Timisoara, unde a participat la deschiderea Conferinței Internaționale „Smart Diaspora 2023.

“Multe şcoli au pază. Problema pe care o avem în legătură cu obiectele periculoase ţine de lege, paznicul nu poate face percheziţie corporală.
Am discutat cu colegii din Guvern să vedem dacă se pot face modificări legislative pentru ca, atunci când avem suspiciuni de obiecte interzise, să se demareze mai rapid o verificare în acest sens pentru a nu exista pericole în şcoală.”, a declarat Ministrul Educației.

Deca susține că pentru a stopa fenomenul violenței in școli, părinții elevilor vor avea si ei, un rol foarte important. Totodată, este nevoie de prezența mai multor psihologi în unitățile de învățământ astfel încât incidentele grave sa fie preîntâmpinate.

Lasă un răspuns